Stichting De Nieuwe Lichting

STICHTING DE NIEUWE LICHTING

We richten ons op het bieden van een podium aan Rotterdams talent en het verbinden van de scenes die de stad rijk is. Verder blijven we kijken naar hoe de stad zich ontwikkeld en waar we bij kunnen dragen aan de ontwikkelingen van de stad, de scenes en de makers.

Verbindingen leggen vormt bij ons de rode draad. Dit doen wij met onze eigen projecten zoals Eendracht Festival, Festival Downtown, De Nieuwe Lichting Pop-Ups en De Nieuwe Lichting Jamsessies, maar bijvoorbeeld ook de muziek voor festivals als De Rotterdamse Dakendagen en POW! WOW! Rotterdam te verzorgen en door samen met andere partijen projecten te organiseren, zoals we Poetry Park samen met Poetry International organiseren. Ook de creatieve broedplaats ‘De Derde’ waarmee wij op de Delftsestraat drie verdiepingen beheren, is volledig gericht op het verbinden van de verschillende, Rotterdamse scenes.

Wij zijn er van overtuigd dat vernieuwing van groot belang is binnen de muziek, zeker in het vooruitstrevende Rotterdam. Wij bieden graag een serieus podium aan vooruitstrevende artiesten, voordat hier vanuit het grote publiek vraag naar is. Dit omdat wij ervan overtuigd zijn dat enkel een aanbod van iets nieuws een vraag naar iets nieuws teweeg kan brengen, aangezien niemand een behoefte heeft aan iets dat hij niet kent

Al onze activiteiten staan in het kader van de volgende doelstellingen:
• Het bieden van een podium aan Rotterdams talent;
• Verbindingen leggen tussen verschillende scenes en disciplines in Rotterdam;
• Bijdragen aan de ontwikkeling van de verschillende Rotterdamse scenes.

Delftsestraat 25
3013 AD Rotterdam
stichtingdenieuwelichting.nl