ZO Architecten

ZOARCHITECTEN

zoarchitecten is het bureau van Joep Klabbers (1969) en richt zich op de opgaven van de bestaande stad. De stad op ooghoogte (plinten) en de bovenkant van de stad (daken) hebben zijn bijzondere aandacht. Door zijn open, betrokken en enthousiaste houding kan Joep bij ingewikkelde processen met vele partijen zijn liefde voor architectuur en het detail overbrengen. Daarmee is zijn inbreng vaak sturend en doorslaggevend voor het uiteindelijke resultaat.

zoarchitecten houdt van plekken. Plekken met betekenis, mooie plekken, sfeervolle plekken. Maar ook verlaten plekken, restruimtes, achterkanten. Altijd gaat het om de liefde voor de plek.

zoarchitecten opereert vanuit de genius loci, de geest van de plek, als basis voor het architectonische ontwerp. De kracht van zoarchitecten is het begrijpen van de genius loci en die vertalen naar een precieze ingreep. Hierbij zijn de overgangen tussen binnen en buiten, tussen private, collectieve en publieke ruimte van groot belang.

zoarchitecten zoekt altijd naar een oplossing die een passend en tegelijkertijd verrassend antwoord geeft op de gestelde vraag. Architectuur die een prettig gevoel geeft zonder opzichtig te willen behagen, die doordringt tot de kern van de zaak.

Schiekade 189
3013 BR Rotterdam
www.zoarchitecten.nl