Rotterdams Milieucentrum

ROTTERDAMS MILIEUCENTRUM

Zo organiseren wij het Rotterdamse Parkenoverleg en adviseren wij het gemeentebestuur gevraagd en ongevraagd over stadsnatuur, ruimtelijke ordening en mobiliteit. Ook beheren wij de eerste testsite voor stadslandbouw op daken in Europa: de Dakakker op het dak van Het Schieblock, en staan we groene bewonersinitiatieven bij met raad en daad!

Activiteiten die zich rond de thema’s van milieu, groen en ruimte richten zijn o.a. de Wormenhotels, waarin bewoners in de wijk hun eigen gft-afval composteren. De Groene agenda; de uitagenda voor alle groene activiteiten in en rondom Rotterdam en thuis. Met Plan B(oom) werkt RMC samen met andere milieucentra in Nederland om 10 miljoen bomen te planten waarmee we o.a. de co2 uitstoot kunnen verminderen.

RMC organiseert laagdrempelige activiteiten gericht op wonen & energie. opZuinig! is bijvoorbeeld een programma waarbij bewoners worden opgeleid tot milieucoach.

Het Rotterdams Milieucentrum adviseert gevraagd en ongevraagd het Rotterdamse gemeentebestuur over luchtkwaliteit, klimaatbeleid, energie, duurzaamheid, afvalbeleid en geluid en volgt de uitvoering kritisch. RMC organiseert ook een scala aan activiteiten rond deze thema’s.

Het Rotterdams Milieucentrum organiseert daarnaast het educatie-programma: ‘Dakennie’ voor basisscholen op de Dakakker.

Schiekade 189
3013 BR Rotterdam
rotterdamsmilieucentrum.nl