NK Tegelwippen

Het is lente! En dus hét startsein om weer massaal naar buiten te gaan. Rotterdam roept alle inwoners, ondernemers en bedrijven op om te kijken waar er in ieders omgeving nog tegels verruild kunnen worden voor groen. Want dat is waar de campagne van het NK Tegelwippen zich dit jaar al voor de vierde keer voor inzet. Met leuzen als ‘minder tegels = meer groen’ en ‘plant voor plant, kameraden!’ gingen vandaag ruim 70 groene aanpakkers de straat op om letterlijk en figuurlijk de bloemen buiten te zetten voor een bloeiender Rotterdam.


Kick-off met ontbijt bij nieuwe expositie ‘Nationaal Park Rotterdam’
Voordat de club met groene Rotterdamse aanpakkers vandaag de straat op ging, werden zij verwelkomd met een ontbijt door ‘Rotterdam de boer op’ én de opening van de nieuwe expositie ‘Nationaal Park Rotterdam’ die vanaf nu voor de komende zeven (!) jaar in het Natuurhistorisch Museum te bezichtigen is. Eerste groene actie brengt 180m2 groen in Rotterdam Central District


De eerste geveltuinendagen kondigen zich al aan, en de gemeente Rotterdam gaat zelf ook in de openbare ruimte aan de slag. Zo wordt deze week het gebied rondom ‘De Schaatsbaan’, een straat in Rotterdam Central District (RCD) groots aangepakt. De straat ligt in het Weena wat zich vooral kenmerkt door hoge kantoorgebouwen en stenige straten. Op dit moment worden de voorbereidingen getroffen om er 180 m2 hoogwaardig groen te realiseren. Dit is het startschot va meerdere vergroeningsprojecten in het RCD die zijn ontstaan door een samenwerking tussen de Vereniging RCD, BIZ RCD en gemeente Rotterdam (Rotterdams WeerWoord, Rotterdam gaat voor groen).


NK Tegelwippen van start met recordaantal van 150 deelnemende gemeentes
Van 21 maart tot en met 31 oktober 2023 gaat Rotterdam de strijd aan met een recordaantal van ruim 150 Nederlandse gemeenten om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen. Met het motto ‘Alle straten groen’ roept de gemeente inwoners, scholen en bedrijven op om met tegels te wippen en ze te vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen. De standen worden bijgehouden op www.nk-tegelwippen.nl.


Bestel ook dit jaar weer de gratis TegelTaxi via www.tegel.taxi
Voor wie niet weet wat er daarna met alle tegels moet gebeuren: de gratis TegelTaxi komt ze gratis ophalen! Vorig jaar reed de taxi met succes wekelijks door een andere wijk, en ook dit jaar gaat de TegelTaxi weer rijden. Bestel de taxi via www.tegel.taxi.


Het NK Tegelwippen wordt in Rotterdam aangejaagd door Groenemorgen Agency en het Rotterdams WeerWoord. Daarbij krijgen ze support van vele groene initiatieven in de stad.


NK TEGELWIPPEN IN ROTTERDAM
21 maart t/m 31 oktober 2023


Kijk voor meer informatie op:
www.rotterdamsweerwoord.nl
www.groenemorgen.org
www.nk-tegelwippen.nl