Informatiebijeenkomst RCD

Datum
Dinsdag 11 april 2023
Tijd
Tussen 17.00 uur en 20.30 uur
Locatie
Het Timmerhuis
Halvemaanpassage 90
3011 DL Rotterdam


Rotterdam Central District (RCD) is in ontwikkeling. Voor dit gebied rondom het Weena zijn veel plannen. Zo komen er meer woningen, extra levendigheid en groen. Over de plannen informeren de gemeente en betrokken projectontwikkelaars u graag op dinsdag 11 april.


Als bewoner of goede buur van het RCD ontvangt u meestal informatie over aparte projecten. Op de bijeenkomst van 11 april presenteren we een overzicht van alle nieuwbouwprojecten en vergroeningsplannen. Zo krijgt u een beeld van het gebied in de toekomst.


Maquette binnenstad
Een van de bijzonderheden van de informatiebijeenkomst is een maquette van de binnenstad. Bij het bekijken van deze maquette krijgt u een toelichting op de ontwikkeling van het RCD: welke plannen zijn er allemaal en hoe versterken ze het gebied voor de mensen die er wonen, werken en elkaar ontmoeten.


Ook zijn er afbeeldingen en maquettes van projecten te bekijken. De aanwezige ontwikkelaars en medewerkers van de gemeente vertellen u er graag over en beantwoorden uw vragen.


Presentatie hoogbouw
Het RCD valt binnen de zogenaamde hoogbouwzone van de stad. Dit betekent dat hier woon- en kantoortorens gebouwd mogen worden. Tijdens de informatiebijeenkomst gaan we in op hoe hoge gebouwen voor ontmoeting en levendigheid op straat kunnen zorgen. En hoe we rekening houden met het effect van torens op de bezonning van bestaande woningen en met eventuele windhinder. Heeft u interesse in deze onderwerpen? Dan vragen wij u om u vooraf aan te melden voor de presentatie hierover. Hieronder leest u hoe u dit doet.


Zien we u op 11 april?
De informatiebijeenkomst op 11 april is in Het Timmerhuis (schuin achter het stadhuis). Tussen 17.00 uur en 20.30 uur kunt u op ieder tijdstip langskomen om de maquette en andere informatie te bekijken.


U kunt ook de presentatie bijwonen over de hoogbouw in het RCD. We vragen u zich hiervoor aan te melden. Stuur een e-mail naar rcd@rotterdam.nl en geef hierin aan met hoeveel personen u komt en of u de presentatie wilt bijwonen om 17.15 uur (ronde 1) of 19.15 uur (ronde 2). De presentatie duurt ongeveer een uur. Wacht u met aanmelden niet te lang want de presentatieruimte mag niet te vol zijn. Graag tot 11 april!