Wandel tijdens je werk(dag)!

Wandel tijdens je werk(dag)!

In regen, hagel en met zonnestralen kon er tijdens deze zesde editie van Wandel Tijdens je Werkdag gewandeld worden. De weersomstandigheden waren niet perfect, toch gaf werkend Nederland gehoor aan onze oproep om het zitten te onderbreken met wandelen. Via #wandeltijdensjewerkdag deelden diverse bedrijven en werknemers hun wandelacties.

Directeur Ankie van Dijk: “We kwamen uit die stoel en gingen wandelen. Van Ommetjes tot lange wandelingen naar kantoor tot onderlinge fotowedstrijden en een hoop weetings (wandelende vergadering). Ik heb veel mooie initiatieven van bedrijven en werknemers voorbij zien komen. Ik kijk uit naar de volgende Wandel Tijdens je Werkdag: 6 april 2023.”

Lancering weetingroutes in Rotterdam
In werk- en wandelstad Rotterdam hebben we samen met Gemeente Rotterdam en Rotterdam Central District drie gloednieuwe weetingroutes gelanceerd. De nieuwe routes helpen werkend Rotterdam om binnen het Rotterdam Central District te wandelen. Bewust werd gekozen voor Rotterdam, één van de steden van de Citydeal Ruimte Voor Lopen. De gemeente plaats de wandelaar op een voetstuk. Zo zijn er maar liefst 3.250 km stoep en 9.880 bankjes.

Wethouder Judith Bokhove: “Lopen is leuk, je beleeft de stad op een bijzondere manier, omdat je op veel meer plekken kunt komen. Lopen is ook gezond. Voor de stad: je vervuilt de lucht niet als je loopt. En voor jezelf, omdat bewegen gezond is voor je lichaam en geest. We willen de werknemers in onze stad dus verleiden vaker te lopen en een weetingroute helpt daarbij.”

Ommetje Bedrijven Challenge
Voorafgaand aan de Wandel Tijdens Je Werkdag organiseerden we samen met de Hersenstichting de Ommetje Bedrijven Challenge. Bedrijven uit vijf verschillende branches namen het tussen 7 maart en 7 april tegen elkaar op in de Ommetje-app van de Hersenstichting. Er werden maar liefst 8.934 weetings gewandeld. PinkRoccade Ziekenhuizen uit Nieuwegein is de winnaar! Zij winnen een lezing van professor neuropsychologie Erik Scherder.

Tot volgend jaar!

Gedeputeerde Arne Schaddelee van Provincie Utrecht nam het stokje over van wethouder Judith Bokhove van Gemeente Rotterdam. Zij zijn volgend jaar gastheer van de Wandel Tijdens Je Werkdag.
Gedeputeerde Arne Schaddelee: “Ik maak me er hard voor om wandelen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Ik vind het dan ook geweldig dat provincie Utrecht volgend jaar host is van de Wandel Tijdens Je Werkdag, op 6 april 2023!”

Blijf het zitten onderbreken met wandelen en deel je ervaring via #wandeltijdensjewerk. Tot volgend jaar!