Scapino Ballet Rotterdam

SCAPINO BALLET ROTTERDAM

Over Scapino Ballet Rotterdam moet je eigenlijk niet lezen. Je moet het beleven. Maar nu u hier toch bent, vertellen we graag iets meer over onszelf. Scapino ademt dans, leeft dans, is dans. Toch is dans maken en opvoeren voor Scapino nooit een doel op zichzelf geweest. Scapino is opgericht in 1945 door Hans Snoek. Ze (inderdaad, Hans was een vrouw) wilde ‘kleur terugbrengen op door de oorlog bleek geworden gezichten van kinderen.’ Zonder de overtuiging dat dans zoiets kan, had Scapino niet bestaan. De drang om met dans iets teweeg te brengen, is nog steeds wat ons drijft.

De producties van Scapino laten mensen iets ervaren over de wereld waarin we leven. Daartoe laten we geen middel onbenut; onze voorstellingen hebben vaak een theatraal karakter. Ook kijken we graag over de muren van onze eigen kunstvorm heen. We houden ervan om buiten de gebaande paden te treden en nieuwe dingen te ontdekken. Samenwerken met circusartiesten, een bekende popgroep, een operagezelschap en optreden in een afgedankte gashouder, bijvoorbeeld.
Scapino is altijd bezig om zichzelf te vernieuwen en zal daar nooit klaar mee zijn. Daarom voelen we ons ook zo thuis in de stad waarvoor hetzelfde geldt, Rotterdam, en zijn we er trots op Stadsdansgezelschap van die stad te zijn.

Eendrachtsstraat 8
3012 XL Rotterdam
www.scapinoballet.nl