Cellnex Telecom

CELLNEX TELECOM

Cellnex Nederland is onderdeel van het internationale Cellnex Telecom. Met 24 telecom- & datatorens en meer dan 750 antenne locaties in Nederland, en vele tienduizenden sites in Europa, is Cellnex de belangrijkste aanbieder van draadloze telecommunicatie-infrastructuur in Europa.

Mobiele communicatie
In een tijdperk waarin bereikbaarheid, veiligheid en privacy voorop staan, vertrouwen mensen steeds vaker op mobiele communicatie. De technologische ontwikkelingen op dit gebied gaan sneller dan ooit tevoren. Denk hierbij aan machine-to-machine (M2M) toepassingen, IoT-apparatuur en 4G & 5G-netwerken.

Cellnex ondersteunt organisaties op alle vlakken van het telecom- & data-ecosysteem, waaronder (toekomstige) oplossingen voor Datacenters, Indoor telefonie, IoT, Mission/Business Critical Private Networks, Smart Buildings & Cities en 5G.

Indoor mobiel bereik
Flexibele werkplekken, ‘mobile only’ of ‘bring your own device’ versterken de afhankelijkheid van mobiele communicatie. Optimale dekking van wifi of mobiele netwerken is dan een voorwaarde. Dit blijkt echter maar al te vaak geen eenvoudige opgave. Op zoek naar gunstige energiewaarden worden gebouwen tegenwoordig dusdanig goed geïsoleerd (bijvoorbeeld BREEAM Excellent) dat ze daarmee vrijwel ondoordringbaar zijn geworden voor mobiele signalen. Het gevolg: slechte (trage) dataverbindingen en verbroken mobiele gesprekken, met ontevreden huurders/gebruikers tot gevolg.

Organisaties kunnen de aantrekkelijkheid van hun faciliteiten optimaliseren en dergelijke problemen voorkomen door een Distributed Antenne System (DAS) te implementeren. Speciaal voor Rotterdam Central District biedt Cellnex deze indoor telefonie-oplossing als collectieve, gecentraliseerde propositie. Bedrijven binnen RCD kunnen daardoor optimaal profiteren van de schaalvoordelen van deze ‘Indoordekking-as-a-Service’.

Over Cellnex
Cellnex is specialist en Europees marktleider op het gebied van innovatieve telecommunicatie-oplossingen. Het bedrijf staat genoteerd aan de Spanish Stock Exchange en is onderdeel van de selectieve IBEX 35 en EuroStoxx 600 indexen. Het maakt tevens deel uit van de FTSE4Good sustainability en CDP (Carbon Disclosure Project) -indexen.

Papendorpseweg 75 – 79
3528 BJ Utrecht
www.cellnex.com