ROTTERDAM CENTRAL DISTRICT

Eigenzinnig hart van een wereldstad

Welkom in Rotterdam. Een stad om trots op te zijn. Met zijn indrukwekkende skyline en de ruwheid van de wereldhaven. Waar innovatie en ondernemen hand in hand gaan. Een stad in opkomst. Met als parel in het hart ervan: Rotterdam Central District. Het gebied rondom het Weena, met het Stationsplein als dynamisch middelpunt. Hier komt alles samen. Van groot en gevestigd tot start-up. Van tijdelijk en rauw tot gepolijst en duurzaam. Een Europees economische hub met internationale connecties. Er is van alles mogelijk. Maar hoe maak je als ondernemer, belegger of investeerder nou maximaal gebruik van deze kansrijke plek? Dat doe je door krachten te bundelen en gezamenlijke kennis en kunde in te zetten. Daarom werken we sinds 2009 samen in de vereniging RCD.


De Vereniging

Alle bloedgroepen die actief zijn in het Rotterdam Central District komen samen in de vereniging. Gemeente, ontwikkelaars, gebruikers, investeerders, beleggers. We maken ons sterk voor drie pijlers:

  1. GEBIEDSONTWIKKELING: Gesprekspartner richting gemeente, ontwikkelaars, investeerders en ook gebruikers/huurders m.b.t. (verdere) gebiedsontwikkeling.
  2. PROFILERING: Promotor van en acquisiteur voor RCD om zo nieuwe bedrijvigheid, investeerders en bezoekers aan te trekken.
  3. BUSINESS COMMUNITY: Creëren van nieuwe verbindingen binnen het RCD, tot stand brengen van een stevig netwerk, koesteren van de huidige bedrijvigheid.
“De gemeente wordt scherp gehouden door de ondernemers en bedrijven die bij het RCD aangesloten zijn. We stemmen plannen af en realiseren ze gezamenlijk. Het is voor ondernemers dus belangrijk om in de vereniging te zitten, omdat ze zo een stem hebben in de gebiedsontwikkeling.” (Kees van Oorschot, gemeente Rotterdam)


Het Bestuur

Het bestuur van de vereniging RCD is door de Algemene Ledenvergadering gekozen.
Bestuur-Olaf

Olaf Smit, secretaris

Bestuur-Monique

Monique Maarsen

Bestuur-Jan

Jan van de Ree

Bestuur-Melissa

Melissa Ablett

Bestuur-Jaap

Jaap Snellen, penningmeester

Bestuur-Hans

Hans de Jonge, voorzitter

Bestuur-Fleur

Fleur van Bruggen

Members