Warme 37ste NN Marathon Rotterdam

Warme 37ste NN Marathon Rotterdam

De zonovergoten 37ste NN Marathon Rotterdam was zondag 9 april een van de zwaarste edities van ons populaire evenement. Alleen in 2007 was het nóg warmer. De temperatuur bedroeg ’s morgens om tien uur bij de start nog 12 graden Celsius, maar het kwik steeg in de loop van de dag onverbiddelijk naar de 20+ en dan weet je dat de lopers het moeilijk krijgen.

Toch telde de mooiste marathon van het land weer vele hoogtepunten. Zoals de spannende race, echt een wedstrijd, die pas in de slotfase werd beslist door de terechte winnaar Marius Kimutai. Met twee versnellingen toonde deze imponerende Keniaan het meeste lef. Bijna een miljoen toeschouwers leven langs het parcours bovendien hartstochtelijk mee. De hoogtepunten zijn op deze zonnige zondag nauwelijks te tellen.

Emotie is er in vele vormen bij de NN Marathon Rotterdam. Het begint ’s morgens al een paar minuten voor tien wanneer Lee Towers de 15.450 marathonlopers bij de start traditioneel vanaf een hoogwerker toezingt: ‘You’ll never walk alone.’’ Mario Kadiks kijkt met voldoening terug. ,,Het was een zware editie, de op een na warmste ooit. Maar het was tot het eind echt een mooie, spannende race. Met een verdiende winnaar, de atleet die het meeste lef toonde. En drie tijden in de 2.06. Meer zat er onder deze omstandigheden niet in,’’ aldus de organisator.

Met nog altijd een groei telde de NN Marathon Rotterdam dit jaar het recordaantal van 15.600 deelnemers. Onder wie 3.560 vrouwen. De marathonlopers kwamen uit maar liefst 82 landen. Het aantal uitvallers was, begrijpelijk door de warmte, groter dan gehoopt.