OVER Theater Rotterdam

Wij zijn Theater Rotterdam. We maken theater, tonen theater en leiden de nieuwste generatie makers op. Thuis in Rotterdam en op tournee door Nederland en Europa.

Theater Rotterdam is ontstaan uit de fusie van Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg, Productiehuis Rotterdam.

Theater Rotterdam staat voor grensverleggend, vaak interdisciplinair theater dat verschil, diversiteit en veelvormigheid wil vieren. Niet opheffen of harmoniseren, maar zien, tonen en gebruiken. We brengen spelers, journalisten, dansers, uitvinders, vertellers, choreografen en talenten samen om theater te maken en echte ontmoetingen te realiseren. Om iets teweeg te brengen in het hoofd, in het hart en in Rotterdam.

Verbinden
In een tijd waarin groepen mensen steeds verder van elkaar lijken af te staan, waarin politieke meningen ons verdelen en we naar binnen keren, heeft Theater Rotterdam een keuze gemaakt: wij willen verbinden. Dit doen we door gesprekken aan te gaan. Met elkaar en met het publiek.

De fusie van de Rotterdamse Schouwburg, het Ro Theater, Productiehuis Rotterdam en Wunderbaum biedt ons de mogelijkheid om meer te zijn dan een station waar gezelschappen van tijd tot tijd passeren. Naast een onconventionele programmering waarbij kwaliteit voorop staat, maken wij ook zelf theater. Hierin ligt een bijzondere rol weggelegd voor jong talent. Wij ondersteunen nieuwe makers in het opbouwen van hun artistieke carrière. We geven ze de ruimte om hun ideeën en verbazing over de maatschappij te ontwikkelen en te leren van het talent dat we verder in huis hebben.

 

HET LAATSTE NIEUWS


21 maart 2015

Ook nieuws?

Heeft u ook nieuws? Informeer ons over zaken die betrekking hebben op Rotterdam en RCD.
6 september 2021

EEN NIEUWE LUCHTSINGEL

Er komt een nieuwe Luchtsingel. Waar moet die volgens jou aan voldoen? Laat het ons weten via de enquête in de gemeentepeiler app.
LID WORDEN