PARFUM DE GROENGROEN

RCD UPDATE | AUGUST 19 2021
PARFUM
DE GROENGROEN

RCD UPDATE | AUGUST 19 2021


PARFUM
DE GROENGROENOp zaterdag 28 augustus organiseert Parfum de BoemBoem in samenwerking met Groenemorgen en Rotterdams WeerWoord een weelderig groen fietsavontuur door de stad. Want Rotterdam zit in een groene transformatie, en dat mag gezien worden.
Er zijn die dag routes door Rotterdam Noord en West waarbij het publiek onderweg verrast wordt door verhalenvertellers, muzikanten en woordkunstenaars. Een inspiratietocht langs plekken waar de green vibes

Een groene stad maken we samen
Parfum de BoemBoem volgt al jaren de transformatie van Rotterdam op vele facetten. Van bouwputten en nieuwe architectuur tot duurzame ontwikkelingen en wat zich afspeelt ónder de straten van Rotterdam. Maar nu is er een verandering gaande die minder met stenen te maken heeft en veel meer met vergroening, biodiversiteit en het klimaatadaptief maken van de stad. Actieve bewoners leggen geveltuinen aan, de gemeente heeft grote ambities voor de stad met de zeven groene stadsprojecten. Daarbij zijn er al heel veel plekken waardoor je even vergeet dat je in een grote bebouwde stad bent.
In het volgen van dit verhaal zocht Parfum de BoemBoem samenwerking met groene aanpakkers van het eerste uur Groenemorgen en de klimaatadaptieve beweging Rotterdams WeerWoord. Samen laten zij de Rotterdammers zien wat er al gebeurt én hoe we samen nog meer kunnen bereiken in het nieuwe avontuur: Parfum de GroenGroen.
Vier fietsroutes vol kunst, inspiratie en actie
De gidsen van Parfum de GroenGroen nemen het publiek in kleine groepjes mee op een groene expeditie door Rotterdam Noord of West langs weelderige oases, duurzame daken, verborgen parken en te gekke geveltuinen. Onderweg wordt het publiek op de verschillende routes verrast door verhalen van buurtbewoners, muzikanten en woordkunstenaars…en daarbij gaat het ook zelf aan de slag om de stad in één dag groener achter te laten.
Een tipje van de verrassingen die het publiek onderweg tegenkomt kan al wel worden gegeven. Spoken word artiest Elten Kiene zal een nieuw werk voordragen opgedragen aan groen Rotterdam. Ook muzikant Tim Knol, die het afgelopen jaar meer tijd in de natuur dan op het podium doorbracht, zal op een van de routes optreden. Daarnaast wordt op een hete locatie middenin het Rotterdam Central District in één dag samen met alle fietsers het kleinste voedselbos van Rotterdam aangelegd!
Zaterdag 28 augustus 2021
Route Noord: om 11:30 uur en 14:30 uur
Route West: om 11:30 uur en om 14:30 uur
Duur: +/- 2 uur
Tickets:
Met eigen fiets: €11
Zonder eigen fiets: €13,50 (incl. huurfiets die klaarstaat op startlocatie)
Te koop via: www.parfumdeboemboem.nl

DON'T MISS A THING. FOLLOW US

LID WORDEN