Luchtsingel tijdelijk afgesloten

Luchtsingel tijdelijk afgesloten

De Luchtsingel, de 390 meter lange loopbrug die het centrum verbindt met Rotterdam-Noord, is vanaf heden tijdelijk voor een gedeelte afgesloten. De delen van het Schiekadeblok naar de overkant van de Schiekade en de delen in noord blijven wel toegankelijk.

De afsluiting is noodzakelijk vanwege de grote renovatie van gebouw Hofplein 19. Hierbij worden o.a. de gevel van het kantoorgebouw en het dak van het lage gebouw vernieuwd. De Luchtsingel loopt over dit dak en langs de gevel. Hierdoor was het tot nu toe heel eenvoudig om het dak van Hofplein 19 op te gaan, waardoor er veel schade aan het gebouw is aangericht. De gevel is bespoten met graffiti en er zijn natuurstenen platen beschadigd.

Om ruimte te maken voor de renovatie van Hofplein 19 en ook om verdere schade te voorkomen worden de delen van de Luchtsingel dat tegen het gebouw Hofplein 19 aanliggen tijdelijk verwijderd en opgeslagen op een terrein van de gemeente. Na oplevering van Hofplein 19, zullen de verwijderde delen van de Luchtsingel worden teruggeplaatst en worden er maatregelen worden genomen, die het betreden van het dak van Hofplein 19 vanaf de Luchtsingel onmogelijk zullen maken.

De Luchtsingel is een initiatief van architectenbureau Z.U.S. en werd gefinancierd door het Stadsinitiatief en crowdfunding. In het voorjaar van 2018, na herplaatsing van de verwijderde delen, zal een grote onderhoudsbeurt worden uitgevoerd.

Naar verwachting zullen de werkzaamheden in mei 2018 zijn afgerond.

Voor nadere informatie: Catrien Ketting, communicatie gemeente Rotterdam, c.ketting@rotterdam.nl
LID WORDEN