Gil Peñalosa blij met Rotterdamse focus op fiets en groen

Gil Peñalosa blij met Rotterdamse focus op fiets en groen

Vandaag was er in de Nieuwe Poort een inspirerende ontbijt-bijeenkomst met Gil Peñalosa. Gil is de oprichter van 8 to 80 Cities en adviseert steden over de hele wereld bij de verbetering van de publieke ruimte.

De filosofie van de 8 to 80 Cities is dat de kwaliteit van leven in de steden sterk verbeterd kan worden door bij de inrichting van de publieke ruimte meer aandacht te besteden aan voetgangers en fietsers. Wanneer de straten, pleinen en parken optimaal ingericht is voor kinderen van 8 jaar en ouderen van 80 jaar, is de stad voor iedereen aangenamer en leefbaarder.

Gil Peleñosa is erg enthousiast over de vergroening van Rotterdam. Meer groen, meer ruimte voor de fietser en meer aandacht voor de voetgangers (en dus minder ruimte voor auto’s) zijn volgens hem precies de juiste keuzes die in Rotterdam gemaakt worden. Ook in Rotterdam Central District is deze koers opgepakt in de geactualiseerde gebiedsvisie. Wel is hij van mening dat er in Rotterdam nog meer aandacht besteed kan worden aan het maken van uitdagende speelplekken voor kinderen. Wat hem betreft kan daar nog wel een tandje bijgezet worden om de stad nog aantrekkelijker te maken voor gezinnen.


www.880cities.org

LID WORDEN