Dé 5x flex-werkplekken binnen RCD


Dé 5x flex-werkplekken binnen RCD

Niet meer terug naar kantoor, maar thuiswerken spuugzat?! Kies hier jouw flexwerkplek in het RCD!

Thuiswerken lijkt definitief te zijn doorgebroken nu ons leven de afgelopen maanden op zijn kop is gezet. Iets wat technisch natuurlijk al lang mogelijk was. Noodgedwongen kunnen we niet meer terug naar de oude kantoorsituatie. Echter geldt lang niet voor iedereen dat thuiswerken ook echt werken betekent. Word jij thuis helemaal gek? Heb je behoefte aan mensen om je heen? Is jouw koffie thuis eigenlijk niet te pruimen? Lees dan snel door. We hebben voor jou de ideale flexwerkplekken van het RCD in willekeurige volgorde op een rijtje gezet. Jouw nieuwe ‘third home’: de plek tussen kantoor en thuis. En of course: allen Corona-proof.

LaatBloeien @ Hofplein 19

Een relatief nieuwkomer in het Rotterdam Central District. Opgericht door ondernemer en doen-denker Martin Schuurman, die staat voor een overtuiging waarin onze wereld beter en slimmer georganiseer kan worden. Vlak voor Corona opende ze hun deuren in het ‘oude Shellgebouw’ op de eerste verdieping. LaatBloeien is dus niet zomaar een plek. Je komt er te (flex)werken op een plek, samen met andere bedrijven die een positieve impact willen maken in de samenleving.

LaatBloeien beschikt over een mooie, lichte open ruimte met high end faciliteiten. Verstelbare bureaus en stoelen, lockers, openbare zitjes met yellowboards en bel cabins die voor iedereen te gebruiken zijn. Er is zoveel als mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen. En voor de liefhebbers, er is heel veel groen. Vele planten sieren de ruimte. Mocht je ontspanning zoeken tijdens je werkdag kun je een tukje doen in de sleeping pods of je terugtrekken in de stilteruimte waar yoga en meditatielessen worden gegeven.

Via de Luchtsingel loop je zo het werkcafe binnen, bestel je een koffie en kun je direct aan de slag. Als daar bent: vraag naar Leoni of Patricio, die vertellen je maar al te graag meer! Geopend van 08.00 – 18.00 uur. Halve dag 9EUR, een hele 15EUR inclusief de BTW. Meer info vind je op https://laatbloeien.nl/werkcafe/.


SPACES Hofplein @ Hofplein 20

Inmiddels niet meer weg te denken in ons Neerlands co-worken maar desalniettemin een fijne plek om je laptop uit te klappen: Spaces Hofplein. Amber heet je vanachter haar desk bij de receptie van harte welkom! En heet haar alsjeblieft ook welkom nu ze eindelijk de overstap van 020 naar 010 heeft durven te zetten!

Op dit moment zijn evenementen helaas even niet aan de orde. Want waan je je in Spaces, dan waan je je in een internationale community. De ruimtes zijn zo opgezet dat nieuwe samenwerkingen en ontmoetingen onbewust toevallig georganiseerd kunnen zijn. De veelvoud aan verschillende bedrijven die hier gevestigd zitten zouden zomaar eens tot nieuwe business kunnen leiden voor jouw bedrijf. Daarnaast is er een bibliotheek en een koffiebar waar je kunt kiezen uit voldoende te snacken (gezond en ongezond) en zijn er barista’s die met jouw cappu de perfectie benaderen.

Spaces heeft een professionele uitstraling en is daarmee de uitgelezen plek om jouw business relatie te ontvangen. Met een co-working abonnement van Spaces krijg je wereldwijd toegang, maar met vestigingen in Den Haag en Amsterdam kun je het ook dichter bij huis houden. Ideaal voor de forens in het randstelijke.

Probeer het eens een dagje door je aan te melden via https://www.spacesworks.com/nl/producten-en-services/coworking/ 225EUR per maand.Delftse Poort @ Weena 505 (Stationsplein)

Altijd al in het hoogste kantoorgebouw van Nederland willen werken? Dan ben je helaas inmiddels 10 jaar te laat. Tot mei 2019 was de Delftse Poort namelijk de grootste kantoortoren van ons land. Maar niet getreurd! De Delftse Poort is een kleine ontdekking in het RCD met een enorme potentie voor de flexwerker onder ons.

De Delftse Poort is pal naast station Rotterdam Centraal en tramstation gevestigd. Niet te missen dus. Op de begane grond en derde verdieping zijn talloze werkplekken ingericht waar je geheel GRATIS gebruik van kunt maken. Inclusief de ping pong tafel. Schiphollovers opgelet: De ruimte voelt alsof je je in Schiphol Plaza bevindt en je ieder moment kunt worden opgeroepen om je naar de Gate te begeven. Een dynamische atmosfeer dus waar je wel in moet kunnen gedijen. Op de eerste verdieping is een kantine. Het is een klein geheim dat ze daar de lekkere Poke Bowl maken van het Rotterdam Central District. Zelfs uit andere torens nemen mensen de moeite om daar te gaan lunchen.

De flexplekken worden op dit moment gereed gemaakt. Het restaurant is al wel geopend voor afhaal. Kijk voor meer info op https://www.delftsepoort.nl.


CIC Rotterdam @ Groot Handelsgebouw

In het jaar 1999 was ‘coworking’ nog een onbekende term. In dat jaar werd CIC de eerste aanbieder van gedeelde kantoorruimtes in Cambridge Kendall Square (momenteel bekend als de meest innovatieve ruimte op aarde) en één van de eerste spelers op de markt voor gedeelde kantoorruimten. In 2016 opende CIC haar deuren in Rotterdam. Met de komst van CIC heeft het Rotterdam Central District een enorme boost gekregen als innovatie district.

Het ecosysteem van deze plek ademt kansen of; opportunities zoals ze dat in Amerika zouden zeggen. Je ploft hier neer met je laptop en grote kans dat je netwerk exponentieel groeit. Alleen al op donderdag kun je onderdeel zijn van 300 tot 400 mensen die hun netwerkgeluk komen beproeven. De faciliteiten om te werken zijn ultra modern en riant, tot gratis snoepjes en vergaderruimtes aan toe. Vanuit het cafe gedeelte is er een prachtig uitzicht op het Stationsplein. Kortom, een hele coole spot om je (flex)plek in te nemen.

General Manager Joyce en haar team heten je graag van harte welkom! 280EUR ex BTW per maand. Per maand opzegbaar. Meer info en een gratis tour via https://cic.com/nl/coworking.


Kleinhandel @ Groot Handelsgebouw

Het is de eerste keer even zoeken, maar eenmaal de ossenrode gangen van het GHG door kom je in de relaxed vibe van Kleinhandel terecht. Die aangename atmosfeer kan ook niet anders als je naar de oprichters Sem en Brendan kijkt, of ze een beetje leert kennen. Meer dan 10.000 vierkante meter hebben zij hier omgetoverd tot een werkplek paradijs. De grootste van het Rotterdam Central District. Schaar jij jezelf tot de creatieve sector, dan is het meer dan het uitproberen waard. Talloze creatieve bedrijven, ondernemers en innovatieve geesten hebben hier hun flexbureau of kantoor.

Naast alle toebehoren die je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen worden er ook toffe events georganiseerd. Kun je naast je indesign skills ook je beerpongkwaliteiten ten tonele brengen! En het welkbekende kleinbiertje met gevoel voor understatement niet te vergeten.

Kleinhandel is voor de zelfstandige zeer goed betaalbaar voor 129EUR. De eerste drie maanden mag je zelfs komen uitproberen voor 99EUR. Do I need to say more? Meer informatie is te vinden op: https://www.kleinhandel.org