3x het dak op

Foto credits: Randy Ruijter


Bovenop de hoge, moderne gebouwen in het Rotterdam Central District zitten prachtige pareltjes verstopt waar je kan genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Voor op een zonnige avond na een lange dag werken of om alvast je vakantie in te luiden, wij zetten de fijnste dakterrassen uit het Central District eens op een rij. Van fancy tot knus, persoonlijk en lowbudget, we hebben drie toppers uitgelicht.

Fontijn
Op de 10e verdieping van Hofplein 19 heb je een prachtig uitzicht over de stad vanaf het fijne dakterras van pop-up rooftop restaurant van Fontein. Voor een glaasje bubbels of zonnige cocktail ben je hier aan het juiste adres, om vervolgens aan tafel te gaan voor een uitgebreid, vast 5 gangen verrassingsmenu. Dé plek om je vakantie in stijl in te luiden!

Reserveren: ja!
Openingstijden: woensdag t/m zaterdag. Inloop 18:30 - 19:00 uur. Start diner 19:15 uur.
Locatie: Hofplein 19, Rotterdam

Op het dak
Op de 7e verdieping van het Schieblock bevind je je ineens midden in een soort groene oase van rust: Op Het Dak! Waar je kan genieten van een ontbijt of lunch met de verse en pure ingrediënten uit eigen tuin en van (stads) boeren en voedselmakers uit de regio. Wij gingen er op een zondagochtend heen voor een simpel en lekker ontbijtje. We lazen de krant, genoten van het mooie uitzicht en proefde van de relaxte sfeer die hier heerst. Op Het Dak heeft de grootste dak-akker van Europa en heeft naast een eigen groente, (eetbare-) bloemen en fruit tuin ook eigen..bijen! Bestel je thee of croissant dus zeker even mét honing!

Reserveren: niet perse nodig
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 09.00 – 17.00
Locatie: SCHIEKADE 189

Het Luchtpark
Onze 3e dakterras tip is het Luchtpark, op het dak van de Hofbogen. Mocht je namelijk zin hebben in een spontane picknick mét uitzicht, dan is dit de plek! Het luchtpark ligt op het dak van Station Hofplein en is met haar 1,9 kilometer het langste dak van Nederland. Je kan er picknicken op een van de zitjes of een mooie wandeling maken in de tuin met de fruitbomen en -struiken, heemvegetatie en moestuinbedden. Het park is dagelijks geopend en sluit na zonsondergang.

Reserveren: nee
Openingstijden: dagelijks geopend van 10.00u tot zonsondergang.
Locatie: er zijn twee opgangen naar het Luchtpark Hofbogen. Er bevindt zich een ingang bij het viaduct aan de Heer Bokelweg. Je kan ook via de Luchtsingel het dak op; neem naast FG Restaurant de gele trap omhoog.


Foto credits: Milan Boonstra(1), Randy Ruijter (2), Rob Ittman (3)
LID WORDEN