Van gedeelde kantoorfaciliteiten naar gedeeld wagenpark

Van gedeelde kantoorfaciliteiten naar gedeeld wagenpark

Het Groot Handelsgebouw is het eerste Rotterdamse bedrijfsverzamelgebouw met een eigen deelauto. De deelauto is een initiatief van Hoppa Carsharing. De deelauto is per direct beschikbaar voor de huurders van het Groot Handelsgebouw. Deze is te reserveren en te ontgrendelen met een mobiele app.

De deelauto van het Groot Handelsgebouw past in de algehele trend in zowel de particuliere als zakelijke markt naar mobiliteit als service. De auto staat geparkeerd op het binnenterrein van het Groot Handelsgebouw en is 24 uur per dag en 7 dagen per week te gebruiken. Dit is een eerste stap naar een uitgebreider aanbod met mogelijk meerdere elektrische deelauto’s. “Nieuwe vormen van vervoer worden steeds verder ontwikkeld. Flexibiliteit in mobiliteit blijkt steeds belangrijker en daar spelen wij graag op in,” aldus Marius Meurs, directeur van het Groot Handelsgebouw.

Elke auto staat gemiddeld 23 uur per dag stil
Alhoewel het aantal deelauto’s tot nu toe nog vrij beperkt is (25.128 in 2016, CROW 2016) staat het aanmoedigen van autodelen in de beleidsplannen van veel grote steden. “Wij streven ernaar dat autodelen gemakkelijker wordt dan autobezit. Autorijden wordt zo voor iedereen voordeliger. Uiteindelijk staat er minder blik op straat. Dit betekent dat er meer ruimte over blijft voor gebouwen, terrasjes en speeltuinen”, aldus Nikie Sie, mede-eigenaar van Hoppa Carsharing.

Autodelen heeft de afgelopen jaren geleid tot 13% minder CO2 uitstoot onder autodelers, 30% minder autobezit onder autodelers en 120.000 m2 (KiM 2015) aan ruimtebesparing. Nieuwe vastgoedprojecten in binnensteden integreren steeds vaker gedeelde mobiliteit in hun aanbod. Hoe beter mobiliteit wordt gefaciliteerd hoe lager de behoefte aan een eigen auto wordt.


www.hoppacarsharing.nl/ghg

LID WORDEN