RCD TALK: Het nieuwe Schouwburgplein!

RCD TALK: Schouwburgplein

Dé RCD kennissessies waarin we het gesprek met elkaar aangaan over onderwerpen en initiatieven die leven binnen het Rotterdam Central District.

Het Schouwburgplein is nu nog te verdelen in een plein bovenop een parkeergarage, omliggende straten, fietspad plus trottoirs en de culturele instellingen en gebouwen eromheen. In het nieuwe plan wordt het Schouwburgplein één geheel. Van de Doelen tot de Schouwburg, van de restaurants aan de Karel Doormanstraat tot de restaurants in de Hartsuykerflat. De herinrichting en materialen zijn op elkaar afgestemd, nodigen uit om te verblijven en zijn geschikt voor culturele evenementen. Het plein wordt als het ware een verlengstuk van de podia binnen. Om dit te bereiken komt er een nieuwe vloer op het dak van de parkeergarage, komt er meer groen en worden de straten om het plein aangepakt. Ook komt er een grote ondergrondse fietsenstalling en een waterbergingssysteem. De aanpak van het Schouwburgplein is onderdeel van de 7 Stadsprojecten van de Gemeente Rotterdam.

We gaan in gesprek met projectmanager Wim Hinkamp. Er is meer dan voldoende ruimte voor jouw vragen tijdens de RCD TALK, dus grijp je kans!

Woensdag 27 januari, digitaal via Zoom van 17.00 tot 18.00uur stipt.

Wil je hierbij zijn? Laat het ons dan even weten door een jouw aanmelding door te geven via: info@rotterdam-centraldistrict.nl.