OVER Spaces Hofplein

Spaces Hofplein heeft het getroffen met Marco van Es, want het organiseren zit hem in het bloed. Van pr-stunts voor laboratoriumapparatuur tot personal poker manager: deze facilitator pur sang draait er zijn hand niet voor om. Sinds januari 2018 vertegenwoordigt hij Spaces in onze business community. Tijd om hem eens aan de tand te voelen.

De wieg van Marco (27) stond in Ede. Via Nijmegen, waar hij facility management op de HAN studeerde, en Amsterdam, waar hij stage liep bij Spaces, is hij uiteindelijk neergestreken in Rotterdam. Wat vindt hij van de stad? De mentaliteit: “To the point, but fair, zonder hard feelings. Dat je weet wat je aan elkaar hebt. En het échte stadse landschap, met haar prachtige architectuur als het CS, de hoogbouw, de bruggen, de Maas, de Markthal.”

Al ruim een jaar faciliteert de goedlachse Marco de boel van a tot z voor de bedrijven in Spaces. Waar zijn hart sneller van gaat kloppen in zijn rol als community manager? “Het is geweldig te mogen bijdragen aan het succes van de momenteel 80 bedrijven die hier gevestigd zijn. Om ze te zien groeien, van de kleinste kantoorruimte tot een kantoor van 300 vierkante meter.” Spaces biedt een full-service concept in een creatieve en inspirerende werkomgeving, waardoor de ongeveer 500 mensen zich volledig op hun core business kunnen focussen.

Naast deze veelzijdige baan is Marco toegetreden tot het RCD comité. Hij ziet zijn rol daarin als volgt: “Ik wil graag helpen verbinding te creëren tussen de RCD-leden, zodat er een mooie kruisbestuiving ontstaat. Dat is waar het in een netwerkvereniging toch allemaal om draait!”

Hobby en werk liggen voor Marco dicht bij elkaar. In april kruipt hij een week lang in de huid van personal manager voor een stel professioneel pokerspelers in Barcelona. Daardoor mist hij wel de Rotterdam Marathon, maar dit is een kans die hij niet wilde laten schieten. Die 42.192 meter legt hij volgend jaar wel af. We houden hem in de gaten.

En hoe zit het nou met die pr-stunt? “Dat was toch wel een fuck-up”, stelt Marco. Laten we zeggen dat de combinatie Wim Hof a.k.a. the Iceman, in een tank gevuld met 800 kilo crushed ice ter promotie van een -80-gradenvriezer op een beurs op de tweede verdieping absoluut een huzarenstukje was. Vraag hem maar niet hoe ze al dat ijs weer naar beneden hebben gekregen…

Wij wensen deze frisse wind veel succes in Rotterdam!

Beeld: Thamar Kiemel
Tekst: Bianca Wijnstekers-Handy

 

HET LAATSTE NIEUWS


21 maart 2015

Ook nieuws?

21 december 2018

Plannen voor Schiekadeblok goed ontvangen