Gabriël Oostvogel ontvangt Rotterdammert bij afscheid van de Doelen

Gabriël Oostvogel ontvangt Rotterdammert bij afscheid van de Doelen

Op maandag 8 januari nam de Doelen na 17 jaar op feestelijke wijze afscheid van directeur Gabriël Oostvogel. Burgemeester Ahmed Aboutaleb reikte hem bij deze gelegenheid de Rotterdammert uit, een gemeentelijke onderscheiding als erkenning voor zijn verdiensten voor de stad. Hij werd geprezen als een verbinder in het Rotterdamse culturele veld, die met veel visie en bereidheid tot samenwerking een brug naar andere culturen sloeg. Daarbij stond het brede (culturele) belang voor de stad altijd voorop. Hij maakte met zijn team de Doelen tot een muzikaal huis voor iedereen, van alle leeftijden en culturen.

"De onderscheiding de Rotterdammert is een symbool voor de blijvende dank waarmee de stad Rotterdam terug mag denken aan de persoon Gabriël Oostvogel, en zijn werk bij de Doelen, zeventien mooie jaren lang", aldus burgemeester Aboutaleb.

Gabriël Oostvogel was ook actief met Rotterdam Central District bezig. Zo zijn de lunchconcerten een idee van hem, en heeft hij zich ingezet voor een sterkere programmering van de publieke ruimte in RCD.