Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

RCD TALK | TREE HOUSE

25 juni 2020 | 15:00 - 16:00

ALLEEN LEDEN

RCD TALK | TREE HOUSE

Juni staat in het teken van de Rotterdam Architectuur Maand. Ook al is deze wellicht net iets anders dan de initiatief nemers hadden bedacht. We gaan daarom in gesprek met diverse experts over actuele architectonische ontwikkelingen die gaande zijn binnen het district en laten architecten uit het RCD aan het woord.

Op 25 juni gaan we in gesprek over de ontwikkelingen rondom Tree House. Neem vooral alvast een kijkje op de nieuwe website van Tree House. En neem al je vragen mee de 25e!

Wil je hier bij zijn? Stuur ons een mail naar info@rotterdam-centraldistrict.nl.

MEER INFO TREE HOUSE
Tree House omvat 41.000 m2 en biedt een gevarieerd aanbod van 275 woningen. Het project bestaat uit circa 90 koop- en 185 huurappartementen, waarvan 30% in het middenhuursegment. Het kantoorprogramma van circa 15.000 m2 richt zich met onder andere co-working operator TQ op innovatieve technologiebedrijven. Met het Rotterdamse innovatie- en cultuurplatform De Dépendance krijgt Tree House een publiekstrekker van formaat met een maatschappelijk relevante programmering. In de plint zorgen Rotterdamse horecaondernemers voor binnenstedelijke levendigheid. Met Tree House zet het Rotterdam Central District de volgende stap naar een meer gemengde en levendige omgeving. De bouw start naar verwachting in 2021 en de oplever- ing is gepland in 2024.

Tree House is geïnspireerd op het ecosysteem van een boom. Het gebouw functioneert als CO2- opslag en loopt voorop door bouwen met hout, circulair bouwen door materiaalhergebruik, hemelwateropvang en innovaties op het gebied van energie. Het vele groen draagt bij aan de biodiversiteit en vermindert hittestress. Tree House vangt tevens een deel van het hemelwater van de stationshal van het Centraal Station op dat bij hevige regenbuien van het dak stroomt.

Tree House staat op gepaste afstand van Rotterdam Centraal waardoor het stationsgebouw zijn autonome kracht behoudt. Bovendien ontstaat zo aan weerszijden van het gebouw ruimte voor waardevolle openbare plekken. De Stadstribune; een publieke trap aan de westzijde van het gebouw en het Rotterdam Central Park, een ‘pocketpark’ aan de oostzijde. De relatie tussen buiten en binnen is kenmerkend voor Tree House en op meerdere plekken in het gebouw zichtbaar. Het hout van het plafond van Rotterdam Centraal komt terug in de gevel van Tree House. De daktuinen en terrassen brengen meer groen in het stationsgebied.

Het ontwerp van Tree House is tot stand gekomen onder leiding van Provast, PLP Architecture met co-architect ZUS, Royal HaskoningDHV, BRAND The Urban Agency en Groos. Ook TQ, De Dépendance, BBN Adviseurs, REBEL Group, Cambridge Innovation Center, MESS Group, Ron de Jong, Area of People en V2_ Lab for the unstable Media hebben meegewerkt aan Tree House.

PROFIEL ZUS
Elma van Boxel en Kristian Koreman zijn de grondvesters van ZUS [Zones Urbaines Sensibles]. Sinds de oprichting in 2001 werken zij met hun bureau aan gevraagd en ongevraagd ontwerp en onderzoek op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp. ZUS vormt een interdisciplinair ontwerpbureau gevestigd in Rotterdam, dat met haar internationale en meerzijdige team de grenzen tussen verschillende disciplines weet te overstijgen.

Gegevens

Datum:
25 juni 2020
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
ALLEEN LEDEN
Evenement Categorie:

Organisator

Vereniging RCD

Locatie

Interactieve online sessie (Zoom)
LID WORDEN