Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ROTTERDAM OP DE PROVADA

30 mei 2017 - 1 juni 2017

KAARTVERKOOP

Het gaat goed met de Rotterdamse economie. De groei van de afgelopen jaren zet door en dat is terug te zien in de stad. Het aantal bezoekers van de stad neemt toe en er komen steeds meer (jonge) expats en ondernemers naar Rotterdam. Ook investeerden er in 2016 zo’n 80 internationale bedrijven in Rotterdam. Dit waren vooral bedrijven uit de sectoren Maritiem en Offshore, Agrofood en de Smart Industry en IT.

Door de goede fysieke en digitale connectiviteit, de aanwezigheid van de haven, de gunstige vierkante meterprijs, het internationale netwerk en het innovatieve klimaat is de regio Rotterdam een aantrekkelijke locatie. De toepassing van innovatieve technologie is de sleutel tot economische toekomstbestendigheid en (duurzame) groei van de stad. Wanneer deze ontwikkelingen rechtstreeks van invloed zijn op de kwaliteit van het leven in de stad, kan Rotterdam als laboratorium van Nederland concreet gestalte krijgen.

Daar spelen we op in door innovatieve bedrijven en kennisinstellingen die in de stad actief zijn te ondersteunen. We zorgen onder meer voor hoogwaardige infrastructuur en bieden vestigingsruimte in de prioritaire ontwikkel-gebieden Rotterdam Central District, delen van Zuid en Stadshavens.

De economische groei is ook terug te zien in de huizenmarkt. In 2016 werden er 24% meer woningen verkocht dan het jaar ervoor en stegen de huizenprijzen met 7%. Om te voorzien in de woningvraag biedt niet alleen nieuwbouw, maar ook bestaande bouw kansen. Door transformatie worden lege winkel- en kantoorpanden getransformeerd naar woningen. Door bestaande gebouwen te transformeren naar woningen wil Rotterdam samen met marktpartijen (gedeeltelijk) voorzien in de woningvraag. De ontwikkeling van de binnenstad gaat in hoog tempo en ook andere delen van Rotterdam zijn volop in verandering. Zo wil Rotterdam blijven innoveren en voldoen aan de wensen en behoeften.

Rotterdam gaat voor durf en lef. En biedt u de ruimte om initiatieven te ontplooien en in de stad te investeren. Tijdens de Provada gaan onze professionals en bestuurders graag met u in gesprek over de investeringskansen en -mogelijkheden in Rotterdam (hal 12 stand 6).

Rotterdam Make it Happen.

Gegevens

Begin:
30 mei 2017
Einde:
1 juni 2017
Kosten:
KAARTVERKOOP
https://www.provada.nl/nl/bedrijfsprofiel/gemeente-rotterdam

Organisator

Gemeente Rotterdam

Locatie

RAI Amsterdam
Europaplein 2
Amsterdam, Nederland
LID WORDEN