Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

PLACEMAKING SCHOUWBURGPLEIN: ETHAN KENT

20 juni 2018 | 19:30 - 22:00

20 juni Sessie Schouwburgplein met Ethan Kent, Project for Public Spaces, New York

Meld je aan voor een bijzondere sessie over het inrichten, organiseren en programmeren van het Schouwburgplein op woensdag 20 juni van 19.30 tot 22.00 uur. Ethan Kent, één van de directeuren van Project for Public Spaces (PPS) uit New York zal deze sessie met Vereniging Verenigd Schouwburgplein organiseren.

PPS heeft ten grondslag gelegen aan niet alleen Bryant Park in New York, maar ook aan vele andere pleinen over de hele wereld. Ethan Kent is één van ’s werelds meest vooraanstaande placemakers. Naast Ethan nemen ook leden van het Europese Placemakers netwerk deel, waarvan STIPO uit Rotterdam één van de trekkers is.

De komende jaren gaat er veel gebeuren op het Schouwburgplein. Het Flying Grass Carpet ligt er maar tijdelijk. Het dak van de parkeergarage lekt, en er moet een keer iets aan gebeuren. Met 7 Square Endeavour is een verduurzaming van het plein en het omliggende vastgoed in gang gezet, waarmee het Schouwburgplein koploper in de wereld moet worden. Er wordt geïnvesteerd in nieuwe en bestaande kunst op het plein. Maar vooral het gebruik van het Schouwburgplein zet door: er zijn meer programma’s en het publiek verblijft er overdag en ’s avonds steeds meer!

De casus kortom, is het Schouwburgplein, een plein waaraan culturele instellingen, ondernemers en bewoners in samenwerking met de gemeente Rotterdam al bijna 10 jaar werken om het te laten functioneren als een bruisend, cultureel en duurzaam ontmoetingsplein.

We hopen tijdens deze sessie met u en met Ethan Kent de volgende stap richting de toekomst te zetten!

De locatie is nog niet bekend, en een uitgebreide uitnodiging volgt nog, maar zet u 20 juni vast in uw agenda?

Gegevens

Datum:
20 juni 2018
Tijd:
19:30 - 22:00

Organisator

Vereniging Schouwburgplein
LID WORDEN