Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

HOMOGEEN & DIVERS MET DIANA MATROOS EN JEROEN SMIT

7 december 2017 | 18:30 - 20:00

REGISTREREN

Hoe gaan we om met opvattingen die haaks op die van onszelf staan?

Hoe om te gaan met verschillen tussen mensen is een vraagstuk dat zich constant voordoet: op het werk, in de samenleving en in onze sociale kringen. Teveel homogeniteit leidt tot groupthink en het uitblijven van tegenspraak. Teveel diversiteit, en vragen naar wat ons bindt duiken op. Op die manier is het permanent laveren tussen gelijkenis en verschil. Daarbij gaan er achter verschil verschillende werelden schuil: verschil in kansen, in achtergrond, verschil in de (voor)oordelen die op ieder individu worden losgelaten. Op alle punten vraagt de spanning tussen homogeen en divers om analyse en debat.

Hoe gaan we om met opvattingen die haaks op die van onszelf staan? Hoe jezelf te behoeden voor de verleiding alvast in te vullen wat anderen denken? Hoe kun je als mens leren van verschil? Hoe kunnen diversiteit en onderlinge samenhang met elkaar in balans blijven? Het zijn brede vragen die telkens weer ten grondslag liggen aan iedere menselijke ontmoeting.

Kosten voor deze avond bedragen €10,-

18.30 borrel en inloop
19.00 start lezing

Aanmelden kan via de link: http://denieuwepoort.org/evenement/homogeen-divers/

Na de lezing is er de mogelijkheid om aan te sluiten bij het denkdiner. Samen met mensen vanuit verschillende bedrijven onderleiding van een moderator ga je dieper in op het onderwerp. Wil je zelf of met een collega gebruik maken van het diner of meer informatie hierover ontvangen? mail dan naar detafelvanxii@denieuwepoort.org

Gegevens

Datum:
7 december 2017
Tijd:
18:30 - 20:00
Kosten:
REGISTREREN
http://denieuwepoort.org/evenement/homogeen-divers/

Organisator

De Nieuwe Poort

Locatie

De Nieuwe Poort
Weena 711
Rotterdam, Zuid-Holland 3013 AM Nederland
+ Google Maps
LID WORDEN