Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DE WIJ-SAMENLEVING: JOHNNY DE MOL EN MICHIEL MULLER

15 juni 2017 | 19:30 - 21:30

GRATIS

Vandaag de 3e en laatste van een serie van drie avonden over de Wij-samenleving georganiseerd door De Nieuwe Poort. We gaan op zoek naar wat ons verbindt. Doorbreek het wij-zij denken en ga in gesprek over wat ons tot één volk maakt.

Wie zijn wij in een digitale en globale wereld? Het broeit in het westen. Meer handel alleen is niet zo populair als voorheen, grote instituties worden niet meer vertrouwd, de opstand broeit en groeit via sociale media…Hoe houden we het cement in de wereld? Acteur, programmamaker en presentator Johnny de Mol en Rotterdamse ondernemer Michiel Muller zoeken het antwoord.

Zihni Özdil (NRC-columnist), Frederieke Hegger (RTLZ) en Wouter van Noort (NRC) begeleiden de avonden. Aansluitend is er een borrel.

Over de WIJ-samenleving
Arm versus rijk. Allochtoon versus autochtoon. Jong versus oud. In een samenleving waarin we steeds vaker tegenover elkaar staan is de noodzaak om op te zoek te gaan naar wat ons verbindt groot. Wat maakt ons tot een volk, wat is nieuw Nederlanderschap? Ahmed Aboutaleb tracht, met zijn visie op de WIJ-samenleving, daar een antwoord op te geven en het wij-zij denken te doorbreken. “WIJ, dat zijn alle mensen die de rechtstaat als norm hanteren. WIJ, dat zijn de jongeren en de ouderen, degenen die hier geboren zijn of pas later in hun leven zijn komen wonen. WIJ, dat zijn alle mensen, met of zonder religie, de zeker-weters en de twijfelaars.”

Maar hoe doe je dat: op zoek gaan naar wat ons bindt, naar (nieuw) Nederlanderschap? Door met elkaar in gesprek te gaan. Niet in een klein groepje gelijkgestemden, maar met een breed pallet aan mensen uit verschillende hoeken. Die met de poten in de modder staan, verbinden of juist de knuppel in het hoenderhok gooien.

Gegevens

Datum:
15 juni 2017
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
GRATIS
http://denieuwepoort.org/evenement/samenleving-opzoek-naar-verbindt/

Organisator

De Nieuwe Poort

Locatie

De Nieuwe Poort
Weena 711
Rotterdam, Zuid-Holland 3013 AM Nederland
LID WORDEN