Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DE WIJ-SAMENLEVING: HERMAN DEN BLIJKER

20 april 2017 | 19:30 - 21:30

GRATIS

20 april gaat De Nieuwe Poort van start met een nieuw programma; de Wij-samenleving.
In een serie van drie avonden gaan we opzoek naar wat ons verbindt.
Doorbreek het wij-zij denken en ga in gesprek over wat ons tot één volk maakt. Vijf bekende mensen gaan de uitdaging aan:

Op de eerste avond gaan wij in gesprek met Rotterdammer, chef-kok en tv persoonlijkheid Herman den Blijker over de vraag: Wie zijn ‘wij’ in Rotterdam? Welke spanningen leven er, maar vooral: via welke wegen wordt er naar verbinding gezocht binnen Rotterdam?

Zihni Özdil (NRC-columnist), Frederieke Hegger (RTLZ) en Wouter van Noort (NRC) begeleiden de avonden. Aansluitend is er een borrel.

Over de WIJ-samenleving
Arm versus rijk. Allochtoon versus autochtoon. Jong versus oud. In een samenleving waarin we steeds vaker tegenover elkaar staan is de noodzaak om op te zoek te gaan naar wat ons verbindt groot. Wat maakt ons tot een volk, wat is nieuw Nederlanderschap? Ahmed Aboutaleb tracht, met zijn visie op de WIJ-samenleving, daar een antwoord op te geven en het wij-zij denken te doorbreken. “WIJ, dat zijn alle mensen die de rechtstaat als norm hanteren. WIJ, dat zijn de jongeren en de ouderen, degenen die hier geboren zijn of pas later in hun leven zijn komen wonen. WIJ, dat zijn alle mensen, met of zonder religie, de zeker-weters en de twijfelaars.”

Maar hoe doe je dat: op zoek gaan naar wat ons bindt, naar (nieuw) Nederlanderschap? Door met elkaar in gesprek te gaan. Niet in een klein groepje gelijkgestemden, maar met een breed pallet aan mensen uit verschillende hoeken. Die met de poten in de modder staan, verbinden of juist de knuppel in het hoenderhok gooien.

Gegevens

Datum:
20 april 2017
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
GRATIS
http://denieuwepoort.org/evenement/samenleving-opzoek-naar-verbindt-3/

Organisator

De Nieuwe Poort

Locatie

De Nieuwe Poort
Weena 711
Rotterdam, Zuid-Holland 3013 AM Nederland
LID WORDEN